21 november 2022

‘Ik hoef je papieren niet te zien als je eten nodig hebt’

Op het Ambachtsplein in het Rotterdamse Zevenkamp zit Elly’s Place, een winkel met tweedehands kleding en spullen. Op het bord voor de winkel staat, naast de openingstijden, ook: ‘elke dag gratis brood’. Dat maakt nieuwsgierig.
13 oktober 2022

Vergeet sociale horeca niet in strijd tegen voedselarmoede

Wie voedselarmoede zegt, denkt in Nederland direct aan de Voedselbank. Die eenzijdige interpretatie van voedselhulp in de Nederlandse politiek is schadelijk, aldus Berend Maten in zijn opinie artikel in het Nederlands Dagblad.
29 september 2022

Vrijwilligers slagen voor cursus voedselveiligheid

Zeven vrijwilligers van De Nieuwe Branding en de Pauluskerk hebben deze week met succes de cursus HACCP Voedselveiligheid gevolgd. Zij zijn allemaal geslaagd voor de basistraining Hygiënisch werken. Binnenkort krijgen zij hun officiële certificaat uitgereikt.
27 september 2022

Elk jaar pasta van Respicon

Donateurs zijn onmisbaar voor ons werk. Van hen krijgen we voedselreststromen, oftewel overschotten. Eén donateur willen we er even uitlichten: Remon den Hartog van Respicon Food Ingredients BV. Hij levert elk jaar een grote lading gedroogde pasta aan ons, maar hier gaat het niet om een overschot.

Lees meer over de sociale keukens waar we aan leveren, de voedseloverschotten die we verzamelen en hoe we voedsel langer houdbaar maken.