We verhuizen naar de oude Unilever fabriek!
11 maart 2024Hoogvliet start met dagelijkse donatie overschotten e-commerce
28 mei 2024Je hoort ons wel eens zeggen dat we staan voor een sociale en circulaire voedselketen. Maar wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? Een mooi voorbeeld is de samenwerking met De Participatie Keuken.
In onze ogen is het heel simpel. Voedsel is er genoeg. alleen is het niet altijd voor iedereen toegankelijk. Daarom werken we samen met een heleboel sociale partijen samen. De een heeft soms wat nodig, de ander heeft soms wat over. En door samen te werken, maken we het voor iedereen in de maatschappij mogelijk om toegang te krijgen tot gezond eten.
Een van onze samenwerkingspartners is De Participatie Keuken, gevestigd in Den Haag. De Participatie Keuken streeft naar een samenleving waarin iedereen meedoet. Met de aanschuiftafels veranderen ze buurtkamers, wijkcentra of huiskamers in ontmoetingsplekken waar iedereen welkom is.
Druiven voor knoflook
We kennen Ben Lachhab, initiatiefnemer van de Participatie Keuken al jaren en wisselen geregeld overschotten uit. Zo ruilden we onlangs nog knoflook en mosterdsaus die aan de Haagse organisatie was gedoneerd voor een partij druiven die wij hadden ontvangen. In de coronajaren had Ben veel vriescapaciteit tot zijn beschikking, waar wij dankbaar gebruik van maakten. Op dit moment is de situatie omgekeerd. Vorige week schakelde Ben onze hulp in voor het opslaan van een overschot van 5 pallets aan vleesvervangers – gedoneerd door Unilever. Dankzij onze gloednieuwe vriescontainer konden wij die aannemen en opslaan, in ruil voor een deel van die levering.
Door deze samenwerking met de Participatie Keuken en andere sociale partners kunnen we flexibel omgaan met overschotten. Zo zorgen we samen voor minder voedselverspilling én een socialere samenleving.