Hoe heel Zuid-Holland kan eten van voedseloverschotten
3 juli 2024Samen met Het Nieuwe Nassen en De Gaarkeuken gaan we met SoepGoed op een roadshow, zodat jij tijdens de Verspillingsvrije Week (9 t/m 15 september) op verschillende plekken in Rotterdam kan proeven hoe verspillingsvrij eten smaakt. Op dinsdag 10 en woensdag 11 september gebeurt er iets bijzonders in Rotterdam, en jij wil erbij zijn. Check hieronder wat je absoluut niet mag missen.
Proef hoe goed verspillingsvrij smaakt.
Op maandag 9 september ontvangen we, zoals elke dag, weer volop overschotten in onze FoodHub vanuit het e-commerce distributiecentrum van Hoogvliet supermarkten. Onze kok Arnold Bergshoeff gaat dit keer samen met chef en Het Nieuwe Nassen ambassadeur Perry de Man aan de slag met de binnengekomen groenten in de keuken. Met deze actie willen ze chefs in Rotterdamse horeca inspireren om slimmer om te gaan met hun voorraad, en het belang van het verminderen van voedselverspilling benadrukken. Het resultaat kun jij de volgende dag komen proeven.
Pop-up restaurant SoepGoed à la Het Nieuwe Nassen
Dinsdagochtend stapt Arnold al vroeg op de bakfiets met de klaargemaakte SoepGoed, de soep gemaakt van overschotten. Op het Stadhuisplein wordt hij wederom opgewacht door zijn rasechte Rotterdamse collega Perry. Deze twee topkoks runnen voor één dag samen een pop-up restaurant met op het menu: een verse, gerse kom SoepGoed. Gratis en voor niets, want jouw mening is goud waard!
Datum: Dinsdag 10 september
Tijd: 11:00 – 14:00 uur
Locatie: Stadhuisplein – nabij het monument voor alle gevallenen
Verspillingsvrije lunch bij De Gaarkeuken
Arnold gaat dit keer met kok Walter Sanda aan de slag – de kok van De Gaarkeuken die geregeld bij ons distributiecentrum binnenloopt om overschotten op te halen voor zijn gerechten. Walter is een meester in koken met overschotten. Wekelijks bereidt hij meerdere maaltijden voor gasten in buurthuizen en sociale cafés, zodat elke Rotterdammer gezond kan eten. Arnold en Walter bereiden samen een heerlijke tweegangenlunch, gemaakt van ingrediënten die de supermarkt niet haalden. Uiteraard krijg je hier ook een vers, gers kopje SoepGoed, plus een ander verspillingsvrij gerecht. Kom gezellig langs, en proef hoe lekker verspillingsvrij kan zijn. Jij bepaalt wat je betaalt.
Datum: Woensdag 11 september
Tijd: 12:00 – 13:30 uur
Locatie: Persoonshaven 650, Rotterdam
Aanmelden is niet nodig. Jaarlijks haalt ons team enkele honderduizenden kilo’s overschotten op, dus er is genoeg voor iedereen.
Ben je chefkok en wil je meer weten over SoepGoed? Check deze pagina voor meer informatie.
Verspillingsvrij eten verbindt Rotterdammers
SharEaty maakt dagelijks het verschil in de strijd tegen voedselverspilling én armoede. Jaarlijks halen we 200.000 kilo overschotten op bij voedselproducenten en distributiecentra van supermarkten. Wij leveren dat snel en efficiënt aan koks die werken bij gaarkeukens, basisscholen en wijkcentra, zodat er heerlijke maaltijden van worden gemaakt. Zo komen overschotten terecht bij Rotterdammers die het hard nodig hebben.
De SoepGoed roadshow tijdens de verspillingsvrije week gaat wat ons betreft dan ook niet alleen om verspilling tegengaan. We vinden het belangrijk om met onze maaltijden Rotterdammers te verbinden. Of het nu gaat om chefkoks die bewust met ingrediënten omgaan of Rotterdammers die behoefte hebben aan een praatje of een gezonde maaltijd. Dus kom SoepGoed proeven, kom elkaar ontmoeten, en laten we zorgen dat geen enkel goed stukje eten verloren gaat.
Word jij blij van deze acties? Deel dan dit artikel of één van onze social media posts in jouw netwerk.
* Deze SoepGoed Roadshow wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Circulair en de Gemeente Rotterdam.
Heel Zuid-Holland