Elk jaar pasta van Respicon
27 september 2022Vergeet sociale horeca niet in strijd tegen voedselarmoede
13 oktober 2022Zeven vrijwilligers van De Nieuwe Branding en de Pauluskerk hebben deze week met succes de cursus HACCP Voedselveiligheid gevolgd. Zij zijn allemaal geslaagd voor de basistraining Hygiënisch werken. Binnenkort krijgen zij hun officiële certificaat uitgereikt.
De training werd gegeven voor vrijwilligers die koken voor mensen die in armoede leven, of op een andere manier met voedsel bezig zijn. Deze vrijwilligers werken bij Huis van de Wijk De Nieuwe Branding of bij de Pauluskerk, allebei organisaties die voedsel geleverd krijgen van ons. Shareaty organiseert de training, omdat we het belangrijk vinden dat al onze afnemers volgens de voedselveiligheidsregels van HACCP werken.
Roger Suisse van Suisse Bedrijfstrainingen behandelde met groot enthousiasme onderwerpen als kruisbesmetting, hoe je eten moet bewaren, de THT-datum en TGT-datum, het schoonmaken en opgeruimd houden van de keuken. De training, die twee ochtenden duurde, zat boordevol waardevolle tips en werd afgesloten met een test. Alle deelnemers haalden een dikke voldoende! Met een goed gevoel gaan alle geslaagden nu alles in de praktijk brengen.