Plus Te Kulve: ‘Heel mooi dat dit eten tóch in een mond terecht komt’
16 september 2022Vrijwilligers slagen voor cursus voedselveiligheid
29 september 2022Donateurs zijn onmisbaar voor ons werk. Van hen krijgen we voedselreststromen, oftewel overschotten. Eén donateur willen we er even uitlichten: Remon den Hartog van Respicon Food Ingredients BV. Hij levert elk jaar een grote lading gedroogde pasta aan ons, maar hier gaat het niet om een overschot.
Remon den Hartog vertelt dat het zo wel is begonnen. “Wij zijn een groothandel en leveren hoogwaardige ingrediënten aan de voedselindustrie. Jaren geleden lieten we eens een proefzending pasta komen van een fabriek, maar we besloten uiteindelijk om niet met deze fabrikant in zee te gaan. We wilden van de partij pasta af, maar weggooien is hartstikke zonde. Toen kwamen we via via in contact met Shareaty.” Wij namen de pasta natuurlijk dankbaar in ontvangst, want wij weten dit goed te verdelen onder de sociale restaurants.
Inmiddels levert Respicon elk jaar een grote lading gedroogde pasta. Het gaat dan om pasta die niet over is, maar om een donatie. Bovendien komt het bedrijf uit ‘s-Gravendeel de pasta zelf brengen. Remon: “Ik vind dat je iets hoort te doen voor de maatschappij. We vroegen ons af: waarom doen we dit niet elk jaar? We kunnen toch blijven doneren, ook al hebben we het niet over? Wij hebben het goed, maar dat geldt niet voor iedereen.”
Respicon krijgt als groothandel alles in grootverpakking. Dus ook de pasta die zij leveren, komt in zakken van 5 kilo. Voor ons zijn bulkverpakkingen geen enkel probleem. Onze afnemers zijn immers sociale keukens, die voor veel mensen tegelijk maaltijden bereiden.
Remon van Respicon: heel erg bedankt voor al je donaties. Wij zorgen ervoor dat alles goed terecht komt!