Groente en fruit voor Safari Fit festival
28 maart 2022Maaltijd Maatje, een groot succes!
31 mei 2022Een prachtig voorbeeld van hoe wij voedsel redden van de vuilnisbak. Onlangs werden we gebeld door een bedrijf waar wij vaker groente en fruit van ontvangen. Of wij meer dan 600 kilo overrijpe mango’s konden gebruiken. Een behoorlijke uitdaging…
In overleg met de keuken van 50 | 50 Food van het Leger des Heils hebben we besloten de mango’s direct te verwerken. En zo stond donderdagochtend onze koel/vries-bestelbus voor de deur boordevol mango’s. Zoals op de foto’s te zien is, werden ze meteen verwerkt door het team van medewerkers met een arbeidsmatige dagbesteding.
De mango’s werden geschild, in stukjes gesneden en in zakjes gestopt om in te vriezen. Een hele klus voor de keukenmedewerkers, maar ze hebben ‘m geklaard! Diepgevroren zijn de mango’s weer lang houdbaar. De sociale keukens kunnen ze nu prima gebruiken, bijvoorbeeld in een mangosaus bij kip, een Indiase curry of een lekker dessert.
Zo belandt dit mooie fruit nog in een heerlijk gerecht en niet bij het afval. Hiermee laten we zien dat we niet alleen voedsel aannemen en herverdelen, maar dat we ook voedsel redden door de levensduur te verlengen.